Een beetje onwerkelijk, maar vorig jaar met Pasen werden we ‘s middags getrakteerd op sneeuwbuien, terwijl we nu in korte broek rondlopen. De natuur is ook helemaal ‘los’ gegaan de afgelopen week. Alles loopt uit en de vogels zijn druk met de toekomst. Voor een natuurfotograaf een bijzonder mooie tijd. Je wilt alleen wel overal tegelijk zijn. Dus is het oppassen geblazen dat je niet teveel tegelijk wil, want dan wordt het vaak net niets.
Gisteren heb ik met mijn fotomaat Koos Dansen een nieuwe vijver gemaakt voor bij de boshut. Een hele klus, maar het lijkt mooi te zijn geworden. Als ondergrond hebben we een oude deur (!) gebruikt. Er moet heel wat water in, maar we hopen dat dit leidt tot fraaie spiegelingen op de foto’s. Er zitten nu elke dag appelvinken, dus alle moeite lijkt niet voor niets.
Verder ben ik regelmatig te vinden op mijn drijfhutje. Het blijft lastig, maar als het dan lukt, dan krijg je gelijk mooie platen. Zo ook weer vandaag. Een dodaarsje werkte goed mee. Ik kon naderen tot op 2 m! Op een gegeven moment werd ik totaal geaccepteerd en ging hij gewoon verder met voedsel zoeken. Een hele leuke belevenis. Binnenkort zal ik wat foto’s tonen op mijn site.
Vanmiddag met onze oudste dochter en mijn vrouw lekker aan het wandelen geweest in de bossen bij Erlecom. Erg mooie laanstructuren heb je daar, waar ik denk ik nog wel eens terug ga (bijv. met de herfstkleuren).
Het fotograferen van landschappen staat nu een beetje op een laag pitje. Alleen zo nu en dan onderweg (bijv. vrijdagavond naar de kerk) maak ik nog wat plaatjes. Maar goed, dat komt later wel weer. Je kan niet alles tegelijk.