Gisteravond zag ik al dat de rijp zich heel mooi gevormd had op de bomen. Door de mist was er het nodige opgevroren. En als het dan open trekt, dan weet je dat er de volgende dag een soort sprookjeswereld ontstaat. Dus ‘s ochtends gelijk maar even naar een van mijn favoriete gebiedjes: Laag Wolfheze. Terwijl de thermometer -10 aangaf, liep ik door het bos naar de hei. Het is een mooi stukje heide met verspreid wat dennen en berken. Een aantal foto’s geschoten om een panorama van te kunnen maken. Daarna gewacht tot de zon er bij kwam. Gauw de polarisatiefilter erop en wat foto’s gemaakt met de groothoeklens.
Vervolgens nog even bij de boshut langs geweest. Ondanks de sneeuw en kou zaten er nog genoeg vogels. Ze deden zich tegoed aan het voer dat er gelukkig nog voldoende was. Een glanskop en een heggenmus lieten zich mooi vereeuwigen.
‘s Middags had ik afgesproken om mee te gaan schaatsen met mijn klas op de Blauwe Kamer. Geen straf natuurlijk met dit weer! Onderweg nog even langs een steenuilenplekje. Hij zat lekker in het zonnetje te genieten van het schaatsplezier!
In de Blauwe Kamer heerlijk genoten van het schaatsen, de mooie omgeving en de contacten met de kinderen en ouders. Kortom, de winter mag van mij nog wel even blijven!