Afgelopen weekend zijn we teruggekeerd van een 2-weekse vakantie in Slovenië. En ik kan beamen wat velen zeggen; het is een prachtig land. Veel groen (60% is bos) en een afwisselend landschap. We hebben de eerste week doorgebracht in het Karst gebergte en de tweede week in de Julische Alpen. Allebei erg mooie gebieden. Er zit veel wild (vooral in de ongerepte delen van het Karstgebergte). Beren zitten er nog genoeg, en ook wolven en lynxen. Allemaal wel erg lastig om te zien. Door het uitgestrekte bos hebben ze veel verstopmogelijkheden en ze zijn meestal vrij schuw. Twee nachten in een berenhutje leverde helaas geen beren op.
Veel tijd voor vogelfotografie heb ik niet gehad. Als ik ‘s ochtends vroeg op ging, dan had ik vaak meer zin om me bezig te houden met de landschapsfotografie.
De rest van de dag gingen we vaak wandelen op mooie plekjes. Dit leverde nog wel af en toe onverwachte ontmoetingen op. Zoals met de vuursalamander. Mijn jongste dochter stond er bijna op en was er helemaal vol van. Ze vond het een prachtig beestje. In totaal kwamen we er 3 tegen (waarvan er 1 zich erg fraai schuilhield in een bergbeekje). Uiteraard moesten ze op de foto. Dat ze in het geheel niet schuw zijn, bewijst deze foto. Deze kroop bijna mijn mouw in!
Binnenkort hoop ik de site uit te breiden met de foto’s van Slovenië.